Handbalster Nycke Groot beste van de wereld

Foto: Youtube Still

De Nederlandse handbalster Nycke Groot kan verkozen worden tot beste speelster ter wereld van het jaar 2015. Dit heeft de International Handball Federation (IHF) bekend gemaakt. Ze speelt geen competitie niet in ons kikkerlandje, waardoor veel mensen haar misschien niet kennen. Wij halen daarom de feitjes van deze topspeelster naar boven.

Groot is in het jaar 1988 geboren en komt uit Alkmaar. Ze speelde bij de junioren van SV Koedijk, voordat zij de opstap maakte naar het professionele circuit. Via een andere vereniging, A.H.C.Kolping, kwam ze terecht bij SEW. Hier speelde zij tot 2006 waarna ze overstapte naar het Deense Team Tvis Holstebro.

Na vijf jaar bij Holstebro te hebben gespeeld, stapte ze over naar het FC Midtjylland Håndbold. Hier speelde zij ook vijf jaar, tot ze de overstap maakte naar het Hongaarse Győri ETO KC.

De blonde speelster speelt sinds 2010 wedstrijd voor het Nederlandse team. Ze deed met dit team mee aan verschillende toernooien, waaronder het WK van 2011 en 2015. Bij het laatste Wk wist de speelster een zilveren medaille te winnen.

Tijdens het WK leefde Nycke vooral op de gang van haar hotel. Dit was namelijk de enige plek met een goed WiFi-signaal. Vandaar dat zij en kamergenoot Debbie Bont veel uurtjes op de gang vertoefden. Ook zegt Bont dat haar teamgenoot niet zo van opruimen houdt. “Ze laat alles slingeren. Van föhns tot badslippers, het ligt allemaal door de kamer.”

 

Reacties