Drukke uitgaansnacht, politie grijpt in bij café in Tilburg

Foto: ANP

Op verschillende plekken in het land zijn zaterdagavond hordes mensen op uitgaansgelegenheden afgekomen, nu het weer toegestaan is voor kroegen en nachtclubs om de deuren te openen. Volgens politiewoordvoerders was het druk in de binnensteden, maar waren er weinig noemenswaardige incidenten. Bij een populair café in Tilburg moest de politie optreden toen er gedrang ontstond in de rij, en mensen in de verdrukking kwamen.

In de rij bij Café Philip aan de Korte Heuvel raakten enkele mensen onwel door het gedrang. “De portiers en eigenaren riepen de hulp in van de politie. Die hebben geprobeerd de drukte te reguleren en mensen wat meer afstand te laten houden. Maar toen dat niet lukte, is de deur even op slot gedaan om aan te geven dat er geen mensen meer binnen konden komen. Toen het weer wat kalmer was en mensen zich hadden verspreid konden de deuren weer open”, aldus een politiewoordvoerder.

Net als in Tilburg was het in Breda vroeg druk, met veel jonge mensen die ervan genoten eindelijk weer een avondje te kunnen stappen. “Wat opvallend was, was dat veel mensen vroeg dronken waren, waarschijnlijk omdat ze eindelijk weer konden”, aldus de woordvoerder. Toch was de uitgaansdrukte niet heftiger dan op een ‘normale’ stapavond voor corona. “Er waren wat kleine incidentjes, een belediging hier en een wildplasser daar, maar verder geen bijzonderheden.”

Op beelden op sociale media is te zien dat het onder meer in Arnhem, Enschede en Rotterdam ook druk was, met volle straten en lange rijen voor kroegen. Ook in Den Haag en Utrecht zaten de cafés vol, maar de politie heeft geen meldingen van heftige incidenten gekregen. “In die zin is het rustig geweest”, aldus een woordvoerder.

Reacties