Van Gent Finaleweken: Blauw Geel ‘55 biedt in Hoevelaken te weinig weerstand en verliest.

Foto:

[EDE] de 1-3 nederlaag bij Hoevelaken ervaar ik als teleurstellend. Ik had meer agressie van de ploeg verwacht. Het leek alsof niet elke speler begreep dat het een ‘zespunten’ duel was om P/D wedstrijden te ontlopen”, keek Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop teleurgesteld terug.

Eip Janssen

Hij zag zijn ploeg in de eerste helft rond een half uur spelen op een 1-0 (Paul Eleveld) achterstand komen. ,,De bal werd onderweg van richting veranderd waardoor onze doelman Mike Terhaar kansloos was. Dat was behoorlijk pech. Maar zelf hebben we ook weinig kunnen creëren”, meende de Blauw Geel ’55 trainer.

In de rust werd afgesproken agressiever te beginnen. ,,Je weet dat er punten gehaald moeten worden. Maar binnen no-time was het 2-0 (Roan van de Pol). Zo wil je niet een tweede helft starten, maar misschien hoort dat bij de plek waarop Blauw Geel ’55 nu staat”, ging Van der Hoop verder. Na ruim een half uur spelen zag Blauw Geel ’55 de stand oplopen naar een 3-0 achterstand. Edwin Duijst voltrok het vonnis. ,,Simon Kooiman maakte uit een vrije trap nog wel de 3-1. Maar meer zat er vandaag niet in. En dat stelde teleur omdat Hoevelaken zeker geen onderploeg is”, oordeelde Marcel van der Hoop.

Blauw Geel ’55 omschrijft hij als een ploeg die niet in een P/D competitie verzeild moet raken. ,,Het programma wat ons wacht met Zeewolde, Otterlo en Veenendaal nog thuis, is zwaar. Maar kansloos ben je nooit. De uitwedstrijden bij ONA ’53, Rood Wit ’58 en Stroe tegen mede P/D kandidaten tellen qua resultaat dubbel. Het zal nog een beste klus worden”, sluit Van der Hoop af.

De stand in de derde klasse onderin is nu dat Rood Wit’58 en Blauw Geel ’55 22 punten hebben. Daaronder staan Zwart Wit ’63 met 20 punten en Stroe met 17 punten. Advendo’57is hekkensluiter met 10 punten.

Reacties