Koninklijke onderscheiding voor Ad Sanders

Foto:

[VEENENDAAL] Ad Sanders ontving op zaterdag 6 augustus de Koninklijke onderscheiding van loco-burgemeester Engbeert Stroobosscher. Ad Sanders is al ruim 33 jaar het gezicht van Speeltuin ‘De Pol’. 

Tijdens een feest ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag, kreeg Ad Sanders onverwacht bezoek. Loco-burgemeester Engbert Stroobosscher sprak hem toe en reikte hem een Koninklijke onderscheiding uit. Ad Sanders is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. 

Ad Sanders is sinds 1989 actief voor de Speeltuinvereniging Prins Willem Alexander, zoals de speeltuin eigenlijk heet. Omdat het speelcomplex in de wijk ‘De Pol’ ligt spreekt men in Veenendaal steevast over ‘Speeltuin De Pol’. Sanders was onder meer bestuurslid, aanspreekpunt voor verhuur van het clubgebouw en van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het klussen. Van gras maaien en heggen snoeien tot papier prikken en schilderen. Ook verzorgde hij het oppasrooster en de in- en verkoop van eten en drinken. De heer Sanders kondigde aan dat hij op zijn 75e verjaardag stopt met zijn werkzaamheden voor de speeltuinvereniging. 

Reacties