Vollenhove viert 50-jarig bestaan met Smaak & Vermaak

Foto:

[ZEIST] Vollenhove viert deze zomer feest! De wijk bestaat ruim 50 jaar en dat werd eerder al gevierd met een braderie en een sport- en spelmiddag voor iedereen. Het jubileumjaar wordt nu feestelijk voortgezet met een cultureel feest op zaterdag 24 september. De organisatie ligt in handen van de bewoners.

BUURTFEEST Het Smaak & Vermaak buurtfeest is een cultureel evenement. Iedereen is van harte welkom op het ontmoetingsplein naast de Weggeefwinkel in Vollenhove, Zeist van 13.00 uur tot 18.00 uur. Medeorganisator en bewoner Carole Klappe: ‘Het is echt een feest voor de buurt, van de buurt, uit de buurt. Met ongeveer dertig vrijwilligers hebben we een goed gevuld en divers programma in elkaar gezet. Er is voor ieder wat wils.’

VERSCHILLENDE CULTUREN Wethouder Laura Hoogstraten geeft het startsein voor een middag vol met dans, muziek en smaken uit verschillende culturen. Er zijn diverse kraampjes met buurthapjes en ook de Hollandse gerechten ontbreken niet. 

KINDEREN Kinderen kunnen meedoen aan workshops, zoals mozaïekleggen, schilderen en robotica. Op het podium zijn dans- en muziekoptredens uit verschillende culturen te zien. Denk aan Turks, Dominicaans, Syrisch, Surinaams en nog veel meer!

Wethouder Laura Hoogstraten: ‘Het is mooi om te zien hoe de buurt samen het 50-jarig bestaan viert. Een feest zoals Smaak & Vermaak zorgt voor samenhang en buurtgevoel. Ook is het een goed moment om aan alle aanwezigen te laten zien hoeveel moois Vollenhove in huis heeft!’

IEDEREEN WELKOM Het belooft een drukbezocht feest te worden. Naast alle buren worden er een paar honderd gasten verwacht. Carole: ‘Voor mij is het feest een succes als zoveel mogelijk buurtbewoners even een kijkje hebben genomen. Maar ook iedereen die niet in Vollenhove woont is welkom.’

PROGRAMMA (wijzigingen voorbehouden)
12.55 uur Opening Brassband Oladom
13.10 uur Openingswoord wethouder Laura Hoogstraten
13.20 uur Orkestra Nessim – Marokkaanse muziek
13.30 uur Nan Reuvers – Gedicht over 50 jaar Vollenhove
13.40 uur Brassband Oladom
14.10 uur Mustafa Simsekler – Turkse muziek
14.30 uur Surmala Ke Nishana – Surinaamse muziek en dans
15.05 uur Grupo Cultural Ritmo Dominicano – dans
15.30 uur Nambikkai Matrum anbu Nambikkai – Zuid-Indiaase muziek
15.50 uur Grupo Cultural Ritmo Dominicano – dans
16.20 uur Mohamed Bibi – Syrische dans en muziek
16.45 uur Kuzhanthaigal Nadanamaadukiraargal – Tamil dans
17.00 uur Jim Mulder – Nederlandstalig
17.40 uur Orkestra Nessim – Marokkaanse muziek
17.55 uur Dankwoord en sluiting Smaak & Vermaak

HALVE EEUW Vollenhove werd eind jaren zestig, begin jaren zeventig gebouwd. Door corona vindt het feest rondom het 50-jarig jubileum dit jaar plaats. De festiviteiten zijn onderdeel van ‘Vollenhove Vooruit’.

VOLLENHOVE VOORUIT Vollenhove Vooruit is een buurtaanpak waarin bewoners, gemeente Zeist, Woongoed Zeist, MeanderOmnium en andere organisaties die actief zijn in Vollenhove, met elkaar samenwerken aan een buurt waarin iedereen plezierig woont en bewoners zich met elkaar en hun buurt verbonden voelen. De krachten zijn gebundeld omdat we juist met deze samengevoegde energie de buurt écht een boost kunnen geven. Vanuit Vollenhove Vooruit worden tal van projecten geïnitieerd, voor en met buurtbewoners. Zodat we in 2035 met trots kunnen zeggen: 2022 Vollenhove vooruit, 2035 Vollenhove bruist!

Reacties