Italiaan Foggia wint Moto3-race bij TT van Assen

Foto: ANP

Dennis Foggia heeft bij de TT van Assen de race in de Moto3 gewonnen. De Italiaanse motorcoureur reed vrijwel de gehele race aan de leiding en wist in de slotfase diverse aanvallen op zijn koppositie te pareren. De Spanjaard Sergio Garcia finishte als tweede en de Italiaan Romano Fenati werd derde.

De Spanjaard Pedro Acosta arriveerde als vierde en behield de leiding in het wereldkampioenschap. De 17-jarige coureur van KTM leverde een fysiek huzarenstukje. Hij kwam zaterdag zwaar ten val in de training en moest met rug- en borstletsel naar het ziekenhuis in Assen. Daar bracht hij ook de nacht door, maar zondagochtend kreeg hij na een laatste medische check toestemming om te racen.

Acosta begon vanaf de achttiende startplek, maar wist al snel naar voren te rijden en nam plaats in de kopgroep van zeven man die tot het einde toe bij elkaar bleef. In de slotronde deed hij nog een verwoede poging op het podium te komen, maar dat lukte net niet.

Foggia boekte zijn tweede zege van dit seizoen en hij klom naar de derde plek in de WK-stand met 86 punten. Garcia is de nummer 2 met 110 punten, terwijl Acosta – die dit seizoen al vier overwinningen boekte – op 156 punten is gekomen

Reacties