Enkele buitjes en zonnige perioden

Vandaag
1.0° n 3
19 jan. 2020, 9:20 uur - Er trekken enkele buien over het land. Verder is er vandaag regelmatig zon, maar ook in de middag lokaal nog een enkele bui. Het wordt 6-8 graden. Komende week is het rustig winterweer met overdag 4-7 graden in de nachten regionaal lichte vorst. Het blijft droog en er is regelmatig kans op mist en lokale gladheid.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag vrij veel bewolking z 2
dinsdag nevel -1° zw 2
woensdag vrij veel bewolking -1° w 2
donderdag vrij veel bewolking zo 2
vrijdag zwaar bewolkt -1° z 2

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend trekt nog een aantal (winterse) buitjes van noord naar zuid over het land. Geleidelijk neemt de buiigheid verder af en komen er steeds meer zonnige perioden. Rond 10:00 uur is het 6 graden aan zee tot 2 graden in het binnenland. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige, wind uit het noordwesten tot noorden.

Vanmiddag zijn er zonnige perioden afgewisseld met stapelwolken. Zeer lokaal komt nog een licht buitje voor. In het westen en noorden wordt het 8 graden. In het oosten en zuidoosten wordt het 6-7 graden. De matige, aan zee vrij krachtige, noordenwind houdt de gevoelstemperatuur rond een graad of 4.

Vanavond is het droog met brede opklaringen. Het koelt rap af met aan het einde van de avond in het oosten al lichte vorst.

Vannacht ligt de temperatuur in grote delen van het land rond het vriespunt of daar net onder. Vlak aan zee blijft het kwik net boven 0. Er ontstaan mistbanken en vooral in het binnenland wordt het regionaal mistig. Ook is kans op gladheid door bevriezing van natte weggedeelten.

Morgenochtend start de dag met lokale gladheid en regionaal grijs met lage bewolking en mist. Vooral in de oostelijke helft kan het enige tijd duren voordat de mist oplost.

Morgenmiddag zijn er zonnige perioden. Later neemt vanuit het noorden de bewolking weer wat toe. Het wordt 6-7 graden. Mocht het in het oosten echt lang grijs blijven dan blijft het kwik daar steken rond 4 graden. De wind is zwak en variabel van richting.

Morgenavond is het wisselend bewolkt met in het zuiden en oosten bredere opklaringen dan in de kustprovincies. Het blijft droog en het gaat op de meeste plaatsen licht vriezen. Op de Wadden blijft de temperatuur net boven het vriespunt. Er is opnieuw kans op mist en lokale gladheid.

Dinsdag start grijs met op veel plaatsen mist. In de loop van de dag breekt de zon door en loopt de temperatuur op tot een graad of 6. Als de zon niet weet door te breken wordt het maximaal 3 graden. De kans op een grijze dag is vooral voor de zuidoostelijke helft van het land aanwezig. Er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Woensdag wordt opnieuw een droge dag. De verwachting voor de hoeveelheid zon is wederom lastiger. Waarschijnlijk verloopt de dag op veel plaatsen grotendeels grijs. Met zon wordt het circa 7 graden, zonder zon wordt het circa 3 graden. De wind is zwak en waait uit noordelijke richtingen.

De rest van de week blijft het rustig winterweer met veel wolken en soms zon. Ook kan vooral in de nachten en ochtenden mist voorkomen. Op een zonnige middag wordt het een graad of 6. Als het grijs blijft is het enkele graden kouder. In de nachten ligt de temperatuur veelal rond het vriespunt. Bij langdurige opklaringen kan het ’s nachts gemakkelijk een keer 3-4 graden vriezen.

In de loop van komend weekend steekt een stevige zuidwestenwind op. De kans op regen neemt toe en de temperatuur gaat omhoog. Zondag wordt het circa 8 graden. Begin volgende week komen de maxima waarschijnlijk rond 10 graden uit.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.