Meest droog met soms zon

Vandaag
15° 11.0° o 3
27 sep. 2020, 7:55 uur - In het zuidwesten waait het stevig, maar de wind neemt geleidelijk af. De regen trekt weg en daarna is het meest droog en bewolkt met soms wat zon. Het wordt 15-18 graden. Morgen is het regenachtig. De dagen daarna is het tijdelijk droger met meer ruimte voor de zon. Ook wordt het wat warmer met 17-19 graden. Later in de week keert koel en wisselvallig herfstweer terug.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag bewolkt en af en toe regen 16° 11° z 2
dinsdag bewolkt met lichte regen of motregen 18° 12° w 3
woensdag vrij veel bewolking 18° 11° z 3
donderdag zwaar bewolkt en af en toe regen 16° 12° z 3
vrijdag zwaar bewolkt en af en toe regen 15° z 4

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend vroeg regent het soms nog licht in het zuiden en westen van het land. De regen trekt weg naar het zuidwesten en het wordt overal droog. Het is overwegend bewolkt, maar vanuit het noorden kan op steeds meer plaatsen de zon ook even door het wolkendek heen breken.

De noordoostenwind is landinwaarts zwak tot matig van kracht. In de kustgebieden waait het krachtig tot hard, windkracht 6 tot 7. Geleidelijk neemt de wind af en aan het einde van de ochtend staat er een vrij krachtige tot krachtige wind.

Vanmiddag blijft het op de meeste plaatsen droog en is er veel bewolking aanwezig, maar de zon kan af en toe ook doorbreken. De temperatuur varieert van 15-16 graden in de oostelijke helft van het land tot 18 graden aan de kust. Wanneer de zon even doorbreekt voelt het wel een stukje warmer aan buiten. Aan het begin van de middag kan het in de zuidwestelijke kustgebieden nog vrij krachtig waaien, maar de noordoostenwind neemt verder af en wordt vrijwel overal matig van kracht.

Vanavond is het eerst nog droog met enkele opklaringen, maar vanuit het noordoosten neemt de bewolking en kans op regen wederom toe. Vannacht zijn er perioden met lichte regen. Het koelt niet veel af en de minima komen uit op 10-14 graden. De laagste temperaturen vinden we in de oostelijke helft van het land.

Morgenochtend is het op veel plaatsen grijs en regenachtig. Vooral in het midden en zuiden zijn er perioden met regen tijdens een groot deel van de ochtend. In het noorden wordt het als eerste droog en daar kan de zon af en toe schijnen. De noordwesten- tot noordenwind is veelal zwak tot matig van kracht. Aan de westkust kan het vrij krachtig waaien.

Morgenmiddag is het nog een lange tijd regenachtig in het zuiden en oosten voordat de regen uiteindelijk wegtrekt richting Duitsland en België. In het noorden verloopt de middag overwegend droog met af en toe wat zonneschijn. De temperatuur varieert van 19 graden in het noorden tot 15-16 graden in Twente, de Achterhoek en delen van Limburg. De wind draait naar het noordwesten en is veelal matig van kracht.

Morgenavond trekt de regen weg naar het zuidoosten en het wordt tijdelijk droog. Later in de avond en tijdens de nacht naar dinsdag neemt vanuit het westen de kans op regen weer toe. De minima komen uit op 12-14 graden.

Dinsdag valt regionaal wat regen, maar er zijn ook droge perioden waarbij de zon even kan doorbreken. Vooral in de middag neemt de kans op neerslag af en krijgt de zon meer ruimte. De temperatuur stijgt naar 18 à 19 graden. Met deze waarden is het iets warmer dan gebruikelijk eind september. Gemiddeld is het 17-18 graden. De westenwind is zwak tot matig van kracht.

Woensdag is het weerbeeld erg vergelijkbaar met dinsdag. Er is vrij veel bewolking aanwezig met af en toe zon. Er is een kleine kans op wat neerslag, maar op veel plaatsen verloopt de dag overwegend droog. Aan het eind van de middag en tijdens de avond neemt de kans op regen wel toe. De maxima komen uit op 17-18 graden. De wind draait naar het zuidwesten en is matig van kracht.

De dagen daarna keert een wisselvallig weerbeeld terug en de nieuwe maand start herfstachtig. Er valt regelmatig regen en het is overwegend bewolkt. De wind draait naar het zuiden en is vaak nadrukkelijk aanwezig. Geleidelijk daalt de temperatuur en vrijdag komen de maxima uit op 15-16 graden. Het weekend verloopt hoogstwaarschijnlijk ook fris en herfstachtig met 14-16 graden.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.