Bewolking, overdag geleidelijk zon

Vandaag
15° 10.0° zw 2
22 okt. 2019, 0:00 uur - Op veel plaatsen begint de dag grijs en overdag breekt de zon slechts langzaam door. In het westen en noorden is eerst nog kans op een buitje, maar geleidelijk wordt het droog. De temperatuur stijgt naar circa 15 graden. Komende dagen wordt het zeer zacht met maxima van 17 tot lokaal 20 graden. Vooral 's middags is het daarbij vrij zonnig. Het blijft overwegend droog.
Komende 5 dagen Max Min Wind
woensdag vrij veel bewolking 17° o 2
donderdag vrij veel bewolking 20° 11° z 3
vrijdag vrij veel bewolking 17° 11° zw 4
zaterdag zwaar bewolkt met lichte regen of motregen 17° 11° zw 4
zondag vrij veel bewolking 14° zw 3

Uitgebreide weersverwachting

Deze nacht is het op de meeste plaatsen droog. Alleen in de kustgebieden blijft kans op enkele buien. Het is overwegend bewolkt en daardoor koelt het niet al te sterk af. De minima komen uit op 8-10 graden. Wanneer het opklaart kan zeer lokaal mist ontstaan.

In de ochtend is het op veel plaatsen grijs, maar met name in de kustgebieden kan de zon doorbreken. Aanvankelijk is in de kustgebieden kans op een paar buitjes, maar geleidelijk wordt het in het westen droog. Het noorden maakt de hele ochtend kans op een enkel licht buitje.

In de middag breekt het wolkendek op steeds meer plaatsen open en is er een mix van zon en stapelwolken. Vooral in het oosten en zuidoosten kan het lang duren voordat de zon goed doorbreekt. Het wordt overal droog. De temperatuur stijgt naar circa 15 graden. Waar het lang bewolkt blijft valt de maximumtemperatuur een paar graden lager uit. De wind is slechts zwak en komt uit een westelijke richting.

In de avond zijn er brede opklaringen, maar verschijnen in het zuidwesten ook dikkere sluierwolken. De wind valt weg en dat betekent dat in de loop van de avond regionaal dichte mist kan ontstaan. In de nacht naar woensdag neemt de bewolking toe en daarbij is in het zuidwesten een spatje regen niet uitgesloten. Het koelt flink af. De temperatuur daalt naar 5-8 graden. Vooral in het noorden en oosten is kans op dichte mist.

Woensdagochtend vroeg is het regionaal grijs en mistig. Er trekken wolkenvelden over het land, maar geleidelijk wordt het van het zuiden uit vrij zonnig. De temperatuur stijgt naar 14 graden op de Wadden tot 19 in het zuiden. Daarmee is het een stuk zachter dan normaal. Maxima van 12-13 graden zijn eind oktober gebruikelijk. Er staat een matige oostenwind.

Donderdag is het voor het gevoel een beetje nazomer. Het wordt 17 graden in het noorden tot 20 in het zuiden. In het zuidoosten kan het zelfs 21 graden worden en dan is het lekker om in een T-shirt buiten te zijn. Zonnige perioden en soms dikke sluierwolken wisselen elkaar af. De zuiden- tot zuidwestenwind is zwak tot matig. Het blijft waarschijnlijk droog.

De dagen daarna blijft het overwegend droog en vrij rustig najaarsweer. Tot en met volgend weekend lijkt de middagtemperatuur boven normaal te blijven met maxima tussen 14 en 20 graden. Het weerbeeld bestaat uit veel zon en enkele wolkenvelden. Na het weekend neemt de kans op koeler weer toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.