Frisse nacht, morgen weer zon

Vandaag
14° 1.0° zo 3
17 feb. 2019, 16:53 uur - Na een zonnige dag met 13-18 graden koelt het vannacht af tot een graad of 2. Morgen start zonnig. In de middag neemt vanuit het westen de bewolking toe. Het wordt 11-15 graden. In de nacht naar dinsdag volgt een beetje regen. De dagen daarna is het wisselend bewolkt en overwegend droog. Het vooruitzicht naar volgend weekend geeft een grote kans op zonnig weer.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag 14° z 3
dinsdag 11° w 4
woensdag 11° zw 3
donderdag 12° zw 3
vrijdag 13° z 2

Uitgebreide weersverwachting

De zon liet de temperatuur op veel plaatsen vanmiddag oplopen naar 13-17 graden. In Zuid-Limburg is het lokaal zelfs 18 graden geworden!

Vanavond blijft het nagenoeg onbewolkt en koelt het rap af. Om 22:00 uur is het nog een graad of 6.

Vannacht daalt de temperatuur tot een graad of 2. Lokaal wordt het nog iets kouder en aan de grond komt het op veel plaatsen tot lichte vorst.

Morgen start de dag droog en zonnig. In het westen komt al snel wat meer bewolking voor en in de loop van de middag neemt vanuit het westen de bewolking overal toe. Het blijft tot de avond droog.

Het wordt 10 graden op de Wadden, 13 in het midden en 14-15 graden in Limburg. Ter vergelijking: een middagtemperatuur van 5-7 graden is gebruikelijk in deze tijd van het jaar. De wind is matig van kracht en waait uit het zuiden tot zuidwesten.

Morgenavond neemt in het westen de kans op wat (mot)regen toe en in de nacht naar dinsdag kan overal een klein beetje regen vallen. Koud is het niet. De minimumtemperatuur ligt rond 6 graden.

Dinsdag is er veel bewolking en vooral in de ochtend valt lokaal een beetje regen. In de middag komt er meer ruimte voor de zon. Daarbij is het zonniger in het westen dan in het oosten. Met 9-12 graden als middagtemperatuur is het kouder dan vandaag en morgen, maar nog altijd zacht voor februari. Er waait een matige, aan zee soms vrij krachtige, zuidwestenwind.

Woensdag is het in het zuiden wisselend bewolkt en in het noorden zwaar of geheel bewolkt. In het uiterste noorden kan een beetje (mot)regen vallen. Het wordt opnieuw 9 graden op de Wadden tot 12 in Brabant en Limburg.

Ook donderdag is er aanvankelijk vrij veel bewolking en slechts af en toe zon. In de middag komt er vanuit het zuiden meer ruimte voor de zon. Het wordt 9 graden op Terschelling tot lokaal 14 in het uiterste zuiden.

Vrijdag en komend weekend blijft het droog en neemt het aandeel zon in het weerbeeld zeer waarschijnlijk verder toe. Met maxima van 10 graden in het noorden tot regionaal 15 in het zuiden wordt het misschien wel net zo fraai als dit weekend.

Daarna komt er geleidelijk meer bewolking en neemt langzaam ook de kans op regen toe.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.