Landinwaarts winterse neerslag

Vandaag
2.0° vrij veel bewolking w 3
Vannacht is het bewolkt en valt op veel plaatsen (winterse) neerslag. Vooral landinwaarts kan het lokaal wit worden. Overdag is het bewolkt en komt het nog tot een bui. Lokaal kan de zon doorbreken en het wordt 3-7 graden. Morgen en vrijdag is het bewolkt met grote kans op regen. In het noorden is ook winterse neerslag mogelijk. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn groot met 2 tot 8 graden.
Komende 5 dagen Max Min Wind
woensdag bewolkt en natte sneeuw zw 3
donderdag zwaar bewolkt en regen o 2
vrijdag zwaar bewolkt en af en toe regen w 3
zaterdag zwaar bewolkt en af en toe regen no 3
zondag vrij veel bewolking -1° zo 2

Uitgebreide weersverwachting

Nederland weer map

Vannacht is het bewolkt en valt op veel plaatsen neerslag. Vooral landinwaarts valt (natte) sneeuw. In de oostelijke helft van het land kan het lokaal wit worden met kans op gladheid. De temperatuur daalt naar waarden dicht bij het vriespunt. In het westen wordt het niet kouder dan 2-3 graden.

Vanochtend is het bewolkt en in het oosten valt eerst nog (natte) sneeuw. Elders is kans op een lokale bui, maar geleidelijk wordt het op de meeste plaatsen droog.

Vanmiddag kan in de noordelijke helft de zon af en toe doorbreken, maar over het algemeen blijft het bewolkt met verspreid over het land een enkele bui. De temperatuur stijgt naar 4 graden in het noordoosten en naar 7, lokaal 8 graden in het zuidwesten en er waait een matige en aan zee vrij krachtige westen- tot noordwestenwind.

Vanavond en vannacht is het droog met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt. In het westen en zeker zuidwesten wordt het niet kouder dan 1-3 graden.

Morgen is het bewolkt en vanuit het zuidwesten trekt een gebied met neerslag over het land. Het neerslaggebied lijkt boven het land te stagneren en in het noorden en noordoosten blijft het op veel plaatsen droog. De neerslag valt over het algemeen als regen, maar er is ook kans op natte sneeuw. De wind waait zwak tot matig uit het oosten tot zuidoosten en het 3-4 graden in het noorden en oosten en 5-6 in het zuiden. In Zeeland kan het 7 graden worden.

Vrijdag zijn de verschillen tussen het noorden en zuiden groot. In het noorden valt winterse neerslag en waait een matige oostenwind. De temperatuur ligt tussen 2 en 4 graden. In het midden en zeker in het zuiden waait een stevige westenwind en valt regen. De temperatuur is met 7-8 graden ook duidelijk hoger. In de loop van de dag draait de wind overal naar het noorden en breidt de koudere lucht zich over het land uit. Neerslag wordt dan op veel plaatsen winters, maar geleidelijk wordt het droog.

In het weekend schijnt geregeld de zon en is het over het algemeen droog. Later op zaterdag neemt vanuit het noordwesten de kans op winterse buien toe. Zondag is vooral in het westen kans op winterse buien. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 2 graden in het noordoosten en naar 5 in het zuidwesten.