Zon, wolken en een enkele bui

Vandaag
13° 7.0° zw 5
8 dec. 2019, 11:27 uur - Vanmiddag breekt af en toe de zon door en is nog een bui mogelijk. Vaak is het droog en de stevige zuidwester neemt iets in kracht af. Het is zacht met 11-12 graden. Vanavond volgen buien en is kans op hagel, onweer en zware windstoten. Morgen is een onstuimige dag met veel wind en buien. De rest van de week blijft het wisselvallig met veelal temperaturen van 6-9 graden.
Komende 5 dagen Max Min Wind
maandag bewolkt en af en toe regen w 4
dinsdag vrij veel bewolking z 4
woensdag zwaar bewolkt en af en toe regen zw 4
donderdag bewolkt en af en toe regen z 4
vrijdag zwaar bewolkt en af en toe regen zw 4

Uitgebreide weersverwachting

Vanmiddag schijnt de zon af, maar er is ook een buienkans. De stevige zuidwester neemt iets in kracht af. Deze wordt matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard aan zee, windkracht 4 tot 7. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt naar 11-12 graden. Deze waarde wordt aan het begin van de middag bereikt, want later vanmiddag gaat het kwik wat omlaag naar 8-9 graden. Normaal is het 7 graden.

Vanavond neemt de kans op buien sterk toe en soms kan het flink doorplenzen. Bij de buien is kans op hagel, onweer en zware windstoten van 75-90 km/uur. De zwaarste buien zijn voor de kustgebieden. Komende nacht neemt de buiigheid weer wat af en is het vaker droog. De temperatuur daalt naar 6-7 graden. De zuidwestenwind blijft onverminderd vrij krachtig tot hard en in het noordwestelijk kustgebied stormachtig doorwaaien, windkracht 5 tot 8.

Morgenochtend trekken weer felle buien over het land. Daarbij is kans op hagel en in de kustgebieden ook op onweer. De matige tot (vrij) krachtige zuidwestenwind draait gedurende de ochtend naar noordwest.

Morgenmiddag neemt de dan noordwestenwind weer flink in kracht toe. Boven land wordt de wind vrij krachtig en in de kustgebieden hard tot stormachtig, windkracht 7-8. In de kustgebieden is ook weer kans op zware windstoten tot 90 km/uur. Het weerbeeld laat een mix zien van wolkenvelden, flinke buien en soms wat zon. De temperatuur stijgt naar maximaal 9 graden, in de kustgebieden kan het lokaal 10 graden worden, maar door de stevige wind voelt het kouder aan met een gevoelstemperatuur van een graad of 4.

Morgenavond en in de nacht naar dinsdag is het landinwaarts overwegend droog met enkele opklaringen. In de kustgebieden is aanhoudend kans op een bui. De temperatuur daalt flink en in het binnenland kan het afkoelen naar 1-2 graden boven nul. Aan de grond gaat het licht vriezen. Aan zee daalt het kwik naar 3-4 graden.

Dinsdag ziet het weerbeeld er vriendelijk uit. Vooral in de ochtend schijnt de zon flink, maar geleidelijk neemt de hoge bewolking weer toe. In de middag wordt de bewolking geleidelijk dikker en aan het eind van de middag of in de avond neemt vanuit het westen de kans op regen toe. De matige zuidwestenwind draait naar het zuiden en neemt in de middag toe naar vrij krachtig boven land en naar krachtig tot hard aan zee. Dinsdagavond kan de wind bij de Wadden stormachtig worden, windkracht 8. De temperatuur stijgt naar 7 graden in het oosten en naar 9 in het westen en daarmee blijft het te zacht voor de tijd van het jaar.

Dinsdagavond en in de nacht naar woensdag valt weer geruime tijd regen en ook woensdag overdag is het in grote delen van het land niet droog met af en toe regen. De grootste kans op regen maakt het oosten en zuiden. In het westen en noorden lijkt het meest droog te blijven en schijnt af en toe de zon. Later op de dag neemt in het westen de kans op buien weer toe. De wind waait uit het zuidwesten en is matig boven land en (vrij) krachtig aan zee. Na een nacht met temperaturen rond 5 graden, stijgt het kwik woensdag naar 7-9 graden.

De rest van de week en ook volgend weekend blijft het wisselvallig met elke dag een grote kans op regen. Ook blijft het stevig waaien uit richtingen tussen zuid en west. De temperatuur stijgt donderdag naar 6-8 graden, vrijdag en in het weekend is het 8-9 graden en in het westen kan het soms 10 graden worden. Daarmee blijft het te zacht voor de tijd van het jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.