Wolkenvelden, lokaal een lichte bui

Vandaag
11° 5.0° w 3
3 apr. 2020, 6:54 uur - Wolkenvelden hebben de overhand en er kan een lokaal buitje ontstaan. In de loop van de middag wordt het vanuit het westen zonnig. De temperatuur stijgt naar 9-12 graden. Dit weekend is het prachtig lenteweer met veel zon. Zaterdag wordt het 12-16 graden en zondag maar liefst 19-22 graden. Het is heel verleidelijk om met dit weer op pad te gaan, maar blijf thuis!
Komende 5 dagen Max Min Wind
zaterdag vrij veel bewolking 15° z 2
zondag vrij veel bewolking 21° zo 4
maandag vrij veel bewolking 20° z 4
dinsdag vrij veel bewolking 19° zw 3
woensdag vrij veel bewolking 22° zo 3

Uitgebreide weersverwachting

Vanochtend zijn er vrij veel wolkenvelden en lokaal zonnige momenten. In Zeeland schijnt de zon volop. Hier en daar kan een lichte bui ontstaan.

Vanmiddag blijft er een mix van zonnige momenten, wolkenvelden en enkele plaatselijke lichte buien. De meeste zon is voor Zeeland en de westkust. Geleidelijk wordt het vanuit het westen droog en breekt de zon door. De maxima komen uit op 9 graden in de kustgebieden en 10-12 graden in het binnenland, met de hoogste temperaturen voor het zuidoosten. Er waait een matige noordwestenwind.

Vanavond neemt de wind af en klaart het breed op. Daardoor daalt de temperatuur snel. Komende nacht komen de minima uit op 0 tot lokaal -5 graden in het binnenland en 0 tot +2 in de kustgebieden. Het is kraakhelder.

Morgenochtend is het op veel plaatsen stralend zonnig. In het noorden en noordwesten kunnen enkele wolkenvelden voorkomen. De vroege ochtend verloopt koud met in een groot deel van het land vorst, maar met het opkomen van de zon loopt de temperatuur snel op. Tegen het middaguur is het circa 10 graden.

Morgenmiddag blijft het zonnig. Er zijn hooguit enkele dunne sluierwolken zichtbaar en in het noorden en noordwesten ontstaan stapelwolken. Mogelijk krijgt ook het uiterste zuiden met enkele vriendelijke stapelwolken te maken. De hele dag verloopt droog. De temperatuur stijgt naar 12 graden in het noorden tot lokaal 16 in het zuiden. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen.

Morgenavond verdwijnen de stapelwolken en de nacht naar zondag verloopt helder. De minimumtemperatuur ligt duidelijk hoger dan de voorgaande nacht. Het koelt af naar 0 tot +4 graden. Aan de grond kan het regionaal vriezen, maar glad wordt het niet.

Zondag belooft een prachtige lentedag te worden. De zon schijnt uitbundig en met 19-22 graden wordt het de eerste warme dag van het jaar. Dat is veel warmer dan normaal, want maxima van 10-13 graden zijn begin april gebruikelijk. Met dit weer is het heel verleidelijk om op pad te gaan, maar doe dat niet. Blijf lekker in je eigen tuin of op je balkon en geniet van de lentezon. Er waait een matige zuidoostenwind en het blijft droog.

Ook maandag is het op veel plaatsen zonnig en warm lenteweer. Wel neemt de bewolking in de loop van de dag vanuit het westen toe en daarbij stijgt de kans op een beetje regen. De maximumtemperatuur varieert van 18 graden in het westen tot 22 langs de oostgrens.

Dinsdag is het met 15-19 graden tijdelijk iets minder warm, maar nog steeds heel aangenaam weer. Er is een mix van zon en stapelwolken en het blijft waarschijnlijk droog.

Woensdag en donderdag komt de lente weer stevig in het zadel. De zon schijnt volop en met maxima van 20-24 graden is het zeer warm voor de tijd van het jaar. Middagtemperaturen van 10-13 graden zijn namelijk gebruikelijk. Vanaf vrijdag wordt de verwachting erg onzeker. Mogelijk houdt het warme, zonnige en droge lenteweer aan, maar er zijn ook berekeningen die voor koud weer gaan met maxima van slechts 10 graden! Daarbij is meer bewolking te verwachten en is ook kans op een bui.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg dan ons nieuwsblog.